Дани Каназирева и Димитър Балев официално откриха новия път до село Лилково

Дани Каназирева и председателят на СНЦ „Заедно за Лилково“ г-н Димитър Балев, официално откриха ремонтирания път за селата Ситово и Лилково. Осемкилометровата отсечка до село Лилково бе в изключително лошо състояние дълго време. Асфалт липсваше, а колите едва се разминаваха. Целият път беше разбит и дупките бяха буквално една до друга.

След близо две десетилетия преминаване през опасните пътни участъци, местните най-накрая ще могат да се движат нормално по родопското трасе. Пътят е разширен и асфалтиран, има маркировка, като предстои поставяне на мантинели в някои части до края на месеца.

Буйна разстителност прикриваше отводнителните канали, които бяха запълнени и водата след обилните дъждове се стичаше по пътя. Изградени са на места нови отводнителни канали, където до момента е нямало.

Изявление на СНЦ Заедно за Лилково и СНЦ За Ситово:

Днес е най-паметният ден за Лилково и Ситово от последните десетилетия, днес е денят в който прерязахме лентата и открихме официално, с водосвет новият път до Лилково и Ситово.
Специален гост беше Дани Каназирева, областният управител благодарение на когото мечтата на няколко поколения вече е реалност. Тя беше човекът който първо застана зад хората и се бори докрай този проект да се осъществи. Благодарим Дани, че заедно сложихме край на тази 60 годишна сага. Винаги ще имаш нашата признателност, подкрепа и място в сърцата ни!
Разбира се не можем да пропуснем и всички други помогнали този проект да не бъде спрян, а продължен: Г-н Калев, директор на АПИ Пловдив, Г-н Ангел Стоев – Областен управител през 2021 г. , както и на всички лилковци и ситовци, знайни и незнайни подкрепили борбата, както и на онези застанали с лицата и имената си в мразовитите януарски утрини на протестите!
Благодарим още и на онези безпристрастни медии, които застанаха до хората и отразяваха без цензура и редовно събитията! в. Вестник Марица – Пловдив, TrafficNews, Нова телевизия, Blagoi Bekriev, Пловдивска обществена телевизия, BNR, BNT, Neli Angelova , Елена Крушкова !
Ние от СНЦ Заедно за Лилково и СНЦ За Ситово, изпълнихме най-големият поет ангажимент към хората от двете села и изпълнихме със смисъл своето създаване. Доказахме че има ли желание, ако се бориш упорито и си последователен, хубавите неща се случват. Всички ние дадохме смисъл на думата Заедно!
Остава да си пожелаем безаварийно пътуване по новия път!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *