Дани Каназирева и Димитър Балев официално откриха новия път до село Лилково

Дани Каназирева и председателят на СНЦ „Заедно за Лилково“ г-н Димитър Балев, официално откриха ремонтирания път за селата Ситово и Лилково. Осемкилометровата отсечка до село Лилково бе в изключително лошо състояние дълго време. Асфалт липсваше, а колите едва се разминаваха. Целият път беше разбит и дупките бяха буквално една до друга.

След близо две десетилетия преминаване през опасните пътни участъци, местните най-накрая ще могат да се движат нормално по родопското трасе. Пътят е разширен и асфалтиран, има маркировка, като предстои поставяне на мантинели в някои части до края на месеца.

Буйна разстителност прикриваше отводнителните канали, които бяха запълнени и водата след обилните дъждове се стичаше по пътя. Изградени са на места нови отводнителни канали, където до момента е нямало.

Изявление на СНЦ Заедно за Лилково и СНЦ За Ситово:

Днес е най-паметният ден за Лилково и Ситово от последните десетилетия, днес е денят в който прерязахме лентата и открихме официално, с водосвет новият път до Лилково и Ситово.
Специален гост беше Дани Каназирева, областният управител благодарение на когото мечтата на няколко поколения вече е реалност. Тя беше човекът който първо застана зад хората и се бори докрай този проект да се осъществи. Благодарим Дани, че заедно сложихме край на тази 60 годишна сага. Винаги ще имаш нашата признателност, подкрепа и място в сърцата ни!
Разбира се не можем да пропуснем и всички други помогнали този проект да не бъде спрян, а продължен: Г-н Калев, директор на АПИ Пловдив, Г-н Ангел Стоев – Областен управител през 2021 г. , както и на всички лилковци и ситовци, знайни и незнайни подкрепили борбата, както и на онези застанали с лицата и имената си в мразовитите януарски утрини на протестите!
Благодарим още и на онези безпристрастни медии, които застанаха до хората и отразяваха без цензура и редовно събитията! в. Вестник Марица – Пловдив, TrafficNews, Нова телевизия, Blagoi Bekriev, Пловдивска обществена телевизия, BNR, BNT, Neli Angelova , Елена Крушкова !
Ние от СНЦ Заедно за Лилково и СНЦ За Ситово, изпълнихме най-големият поет ангажимент към хората от двете села и изпълнихме със смисъл своето създаване. Доказахме че има ли желание, ако се бориш упорито и си последователен, хубавите неща се случват. Всички ние дадохме смисъл на думата Заедно!
Остава да си пожелаем безаварийно пътуване по новия път!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.