Лилково и Ситово ликуват: положиха първия асфалт на пътя

Жители на Ситово и Лилково ликуват, първият пласт асфалт по пътя бе положен в 8,30 часа на 28.07.2021 г. Радостната новина съобщи председателят на СНЦ „Заедно за Лилково“. Хубавата вест се разнесе бързо в района и местни пристигнаха с питка, със сол, мед, шампанско и китка здравец да отбележат събитието….

На място бе директора на „ Европейски пътища“ АД инж. Гинка Маринова, кметският наместник на с. Ситово Г- жа Виделина Скръчкова, като представител на Община „ Родопи“ и председателят на СНЦ „ Заедно за Лилково“.

„От СНЦ „ Заедно за Лилково“ и СНЦ „ За Ситово“ искаме да благодарим на всички отговорни институции, които поставиха началото преди месеци и на приемствеността на тези след тях , които прегърнаха подетата инициатива и откликнаха на проблемите на жителите на селата, допринасяйки това събитие да стане реалност, отстоявайки позициите и интересите на хората до край“, казаха от неправителствената организация.

Близо година Ситово и Лилково водиха битка с институциите пътят до двете родопски села да бъде ремонтиран. Местните дори излязоха на протест и заплашиха да блокират Околовръстното шосе. Единственият път до двете села бе осеян с дупки, преминаването по него бе почти невъзможно на места, а през зимата пътят пропадна на няколко места.

Планирано е ремонтът да продължи до края на Октомври, когато се очаква да бъдат асфалтирани и последните 3 километра от участъка след моста, в посока с. Лилково, както и да бъдат поставени обезопасителни мантинели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *